Kostenbeheersing
21549
page-template-default,page,page-id-21549,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903

Integraal ontwerpen en kostenbeheersing

Degelijk risicomanagement is de basis voor het waarmaken van onze ontwerpvisie. Om het juiste evenwicht te vinden, is een nauwkeurige beheersing vereist van het ontwerp- en realisatieproces.  Wij ontwerpen daarom altijd integraal. Dat wil zeggen dat we architectuur, bouwkosten, constructie en installaties bij elk ontwerp intensief op elkaar afstemmen.

kostenbeheersing

Moen & van Oosten Architekten heeft een speciale methode ontwikkeld voor de beheersing van kosten. Vaak beginnen we met rekenen, in plaats van tekenen; dat is de eerste toets voor de haalbaarheid van een project. De verdere uitwerking wordt met marktconforme informatie onderbouwd. Alleen op deze manier kan een hoog ambitieniveau binnen het beschikbare budget worden gerealiseerd.

Integraal ontwerpen

Door integraal te ontwerpen:

  • zijn vanaf het begin de kosten inzichtelijk en beheersbaar
  • ontstaat extra ruimte voor de realisatie van de wensen van de opdrachtgever en de behoeften van de eindgebruiker
  • ontstaat er een ruimtelijk slim concept met efficiënt gebruik van de locatie
  • kan het architectonisch ontwerp worden uitgevoerd zoals beoogd
  • en kunnen alle duurzaamheidaspecten goed op elkaar worden afgestemd

Vanzelfsprekend zijn uw wensen als opdrachtgever en de behoeften van de eindgebruiker het uitgangspunt voor al onze activiteiten.

Moen & van Oosten - Design Control BuildingcostsMoen & van Oosten - Design Control Buildingcosts

Dit is een voorbeeld van de uitwerking van de kostenmethodiek van Moen & van Oosten Architekten.© In bovenstaande grafiek staan de kosten per bouwdeel (stabucode) van het project weergegeven. De rode kolommen vertegenwoordigen samen circa 80% van de bouwsom. Bij het maken van het voorontwerp worden deze onderdelen zo efficiënt mogelijk uitgewerkt. Steeds vinden terugkoppelingen plaats. Hierdoor ontstaat een ontwerp dat aansluit bij het aangegeven bouwbudget.