Ontwerpvisie
21539
page-template-default,page,page-id-21539,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903,elementor-page elementor-page-21539

Ontwerpvisie

Op de eerste plaats gaat het erom mooie dingen te maken voor mensen. Fijne ruimten om in te wonen, werken en ontspannen. Wij zijn altijd op zoek naar structuren die, net als in de natuur, vrijheid bieden en niet beperken. Dit is voor ons de drijfveer om elke dag bevlogen bezig te zijn met dit prachtige vak.

Evenwicht en eenvoud

De kunst van architectuur is het juiste evenwicht te vinden tussen alle randvoorwaarden. Een heldere logistiek geeft heldere plattegronden. Heldere plattegronden genereren als vanzelf evenwichtige gevels. Dit maakt dat onze ontwerpen opvallen door eenvoud en zeggingskracht. Prachtige eenvoud is financieel eerder haalbaar. Schoonheid wordt niet bereikt met dure materialen maar met wezenlijke aandacht voor de opgave en door zorgvuldige detaillering.

Ruimtelijk evenwicht is plezierig voor mensen. Respect voor de omgeving en respect voor het milieu zijn voelbaar in het dagelijks gebruik van de door Moen & van Oosten Architekten ontworpen gebouwen.

Financieel haalbaar

Gedegen risicomanagement is waarmee wij deze ambitie waarmaken. Een nauwkeurige beheersing van het ontwerp- en realisatieproces is nodig om het juiste evenwicht te vinden en alles bij elkaar te brengen. Door de speciale werkmethode van Moen & van Oosten Architekten voor kostenbeheersing  kan een hoog ambitieniveau binnen het beschikbare budget worden gerealiseerd.

Schoonheid is een commerciële waarde

Onze ontwerpen zijn tijdloos, niet gedateerd. Een goed ontwerp is representatief voor uw bedrijf. Uw klanten voelen zich welkom en zien ook aan het gebouw de zorgvuldigheid waarmee u uw bedrijf voert. De prettige werksfeer zorgt voor een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim bij uw werknemers. De heldere logistiek binnen uw bedrijf zorgt voor een grotere efficiency. Door de strategische lay-out van het gebouw is een ander gebruik in de toekomst gemakkelijk inpasbaar. Een goed ontworpen gebouw is als eerste verhuurd.  Een goed ontwerp is waardecreatie.

 

 

 

Lees hier meer over de visie van architect Henk Moen op ruimte
Een visie die tot uiting komt in de ontwerpen van ons bureau.

Henk’s visie op ruimte is in 1991, op uitnodiging van de stichting Vedute, helder verbeeld in zijn manuscript “ruimte is onder een boom”. Daarin zijn de volgende vijf uitgangspunten verbeeld:

 

  1. Ruimte is onder een boom de plaats om elkaar te ontmoeten.
  2. Ruimte is je positie ten opzichte van een star referentieobject.
  3. Essentieel is het bestaan van relaties, het spanningveld tussen de objecten onderling.
  4. Structuren die net als in de natuur vrijheid bieden in plaats van alles eenduidig vastleggen.
  5. Gebruikte getallen en verhoudingen uit de Fibonacci-reeks.

 


’Ruimte is onder een boom’: op vijf afzonderlijk uitschuifbare pagina’s van plexiglas en een geluidscassette staan wiskundige reeksen en uitspraken over ruimte. Combinaties daarvan gebruikt architect Henk Moen als ontwerpprincipes bij zijn werk. De vijf ‘pagina’s’ worden verbonden door een cilinder van olijfhout. Dit stammetje met duidelijk zichtbare jaarringen verwijst naar de groei- en vormgevingswetten in de natuur.

 

Deze visie is blijvend actueel in Henk’s werk. De Fibonacci-reeks is onder andere letterlijk zichtbaar in de gevels van Vrachtgebouwen 19 en 20 op Schiphol Airport.

 

Het manuscript is onderdeel van de Vedute collectie die in beheer is bij het museum Boymans van Beuningen te Rotterdam.