South Asia Tradecenter Rotterdam N.W.handelscentrum – kantoren, opslag- en distributieruimten
21375
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21375,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903
  • Moen & van Oosten - Tradecenter South Asia Rotterdam
  • Moen & van Oosten - Tradecenter South Asia Rotterdam

South Asia Tradecenter Rotterdam N.W.

handelscentrum – kantoren, opslag- en distributieruimten

Planbeschrijving
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in de jaren negentig een aantal handelscentra geïnitieerd voor landen buiten Europa. Ze zijn alle gevestigd op het bedrijventerrein Rotterdam Noordwest, nabij Rotterdam the Hague Airport. De bedoeling van deze centra was in Europa een eerste vestigingplaats te bieden aan startende bedrijven uit het betreffende land. Vanuit deze centra kon men de markt en de lokale voorwaarden voor hun producten verkennen.

 

Het programma van het South Asia Tradecenter bestaat uit een gezamenlijke ontvangstruimte en showroom, individuele kantoren en een beperkte opslagruimte. Representatie en “feeling” met het land van herkomst waren belangrijke ontwerpvoorwaarden. In de gevel en in het interieur zijn exportproducten uit Sri Lanka toegepast.

 

 

 

Henk Moen, architect BNA – Moen & van Oosten Architekten

Opdrachtgever

Havenbedrijf Rotterdam / Kumar Investment Company

Locatie

Rotterdam Noordwest

Status

Opgeleverd, 1996

Type

Utiliteitsbouw

Kenmerken

Handelscentrum voor starters uit Zuid-Azië