Villa Kikkerlandnieuwbouw en tuinontwerp
21464
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21464,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903
  • Moen & van Oosten - Woonhuis Rotterdam
  • Moen & van Oosten - Woonhuis Rotterdam
  • Moen & van Oosten - Woonhuis Rotterdam
  • Moen & van Oosten - Woonhuis Rotterdam

Villa Kikkerland

nieuwbouw en tuinontwerp

Planbeschrijving
Villa Kikkerland ligt op een kavel vol kikkers en oude knotwilgen. Deze zijn in het ontwerp en tijdens de realisatie gespaard gebleven. Het kavel is lang en smal. Daarom is gekozen voor een lang, naar achteren taps toelopend, ontwerp. Aan de voorkant bevindt zich een royale werkkamer. Daarachter liggen achtereenvolgens de kook-, eet- en zitgedeelten. Dan volgen een wintertuin en een houtbewerkingplaats. De eigenaar is een kundig houtbewerker en heeft o.a. de trap in de villa zelf gebouwd.

 

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en de natte cellen. Boven de houtbewerkingplaats is een gastenverblijf. Daar bovenop is, als een uitkijkpost, een tweede werkkamer gesitueerd. Het huis heeft een ruime kelder voor opslag.

 

 

 

Henk Moen, architect BNA – Moen & van Oosten Architekten

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Rotterdam

Status

Opgeleverd, 2000

Type

Woningbouw

Kenmerken

Nieuwbouw, luxe villa, incl. ruimtelijke opzet tuin