Woonboerderij Rhoonrenovatie monument
22354
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22354,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903

Woonboerderij Rhoon

renovatie monument

Deze woonboerderij te Rhoon, bouwjaar rond 1620, is in 2019 en 2020 grondig door ons gerenoveerd. Naast allerlei technische verbeteringen is ook de kans benut om ruimtelijk meer openheid in de plattegronden te creëren.  Steeds met respect voor de historische kwaliteiten van dit gemeentelijk monument.

 

Ruimtelijk cruciaal in het plan is de vervanging van een bestaande, niet monumentale, moeilijk beloopbare trap in het hart van de plattegrond. De nieuwe trap is ontworpen als een nieuw toegevoegd modern object van blank staal en glas op een natuurstenen voet van travertin. Door één trapdeel in glas uit te  voeren ontstaat een diagonale zichtlijn van woonkamer naar eetkamer. Tevens wordt hierdoor het daglicht van de bovenverdieping in het hart van de woning gebracht.

 

Op de verdieping is een groot deel van de zoldervloer verwijderd. Hierdoor komt een deel van de kap met gerestaureerde spanten in het zicht. Er is een erker aan de tuinzijde toegevoegd om meer daglicht binnen te brengen. Verder is de buitengevel ongewijzigd gebleven en alleen technisch gerestaureerd.

 

In de niet monumentale bijgebouwen in de tuin zijn de fitness, de sauna, een gastenverblijf, de garage en een orangerie ondergebracht. Tegelijk met de renovatie is de isolatie van de gebouwschil sterk verbeterd en is een volledig nieuwe duurzame installatie aangelegd. In het bijgebouw zijn onder meer PV-leien toegepast die de zonne-energie opvangen.

 

Uitvoering:

Hoofdaannemer:             Verhaarbouw

Trap:                                   EeStairs

Installaties:                       Van Rennes

Inrichting:                         Piet Boon

OPDRACHTGEVER

Particulier

LOCATIE

Rhoon, Rotterdam

STATUS

Opgeleverd 2020

TYPE

Woningbouw

FOTOGRAAF

TOFST | Martijn Oorthuis

KENMERKEN

gemeentelijk monument, renovatie, verbouwing, luxe woning, duurzaamheid