K70 Schiphol OostLogistiek, kantoren, gebiedsvoorzieningen
21741
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21741,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903
  • Moen & van Oosten - K70 Schiphol Oost
  • Moen & van Oosten - K70 Schiphol Oost
  • Moen & van Oosten - K70 Schiphol Oost
  • Moen & van Oosten - K70 Schiphol Oost

K70 Schiphol Oost

Logistiek, kantoren, gebiedsvoorzieningen

Planbeschrijving
Kavel 70 ligt in de nabijheid van de VIP-terminal op Schiphol Oost. Het ontwerp levert zowel een functionele bijdrage als ruimtelijke kwaliteit aan dit gebied. Het programma bestaat uit bedrijfsruimten, kantoren met instructieruimten en voorzieningen voor de wijk. Waaronder een kinderdagverblijf.

 

Het plan is opgezet als een opgetild maaiveld. Hieruit is de expeditiestraat gespaard. Dat maakt dat de expeditie goed te beveiligen is en tegelijkertijd vrijwel volledig aan het gezicht wordt onttrokken. Onder het opgetilde maaiveld bevinden zich de bedrijfsruimten, erboven de overige functies.

 

Het plan is voorzien van een groot aantal PV-panelen en een warmtekoude opslag. De laatste houdt in de winter tevens het hellende parkeerdek sneeuwvrij met de opgeslagen zonnewarmte. De winterkou laadt, op haar beurt, de koelcapaciteit van de warmtekoudebron op voor de aankomende zomer.

 

 

 

Henk Moen, architect BNA – Moen & van Oosten Architekten

 

Opdrachtgever

Schiphol Real Estate

Locatie

Schiphol Oost

Status

Planstudie, 2012

Type

Utiliteitsbouw

Kenmerken

Logistiek, kantoren, duurzaamheid, bedrijvencomplex