ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT UITBREIDING LUCHTHAVEN TERMINAL
Uitbreiding luchthaven terminal Rotterdam the Hague Airport door Moen en van Oosten Architekten
luchthaven terminal, moen en van oosten architekten, Rotterdam the Hague Airport, duurzaam, verbouwing, renovatie,
22436
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22436,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903

ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

UITBREIDING LUCHTHAVEN TERMINAL

Planbeschrijving

De kracht van Rotterdam the Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en in efficiënte processen. Om deze sterke punten te handhaven en de passagiersbeleving op peil te houden, wordt de terminal ingrijpend verbouwd. Aan airside wordt de bestaande luchthaventerminal over de volledige lengte van 100 meter ruim tien meter uitgebouwd; een toevoeging van circa 1.000m2 aan volume. Daarnaast wordt zo’n 1.500m2 van het bestaande volume verbouwd.

De verbouwing lost drie belangrijke knelpunten op: de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de gate ruimte achter de veiligheidscontrole. De nieuwe vertrekhal en een nieuw security filter garanderen een soepele doorstroom van passagiers. Ook wordt eenheid gebracht in het uiterlijk en de uitstraling van het gebouw aan de luchthavenkant.  In januari 2018 is gestart met het vergroten van de vertrekhal. De totale verbouwing duurt ongeveer twee jaar. Tijdens de verbouwing blijft de terminal volledig operationeel.

 

Ontwerp

In het ontwerp is rekening gehouden met (dag-)licht, een zakelijke en warme uitstraling, en met duurzaamheid van de luchthaven. Zo bindt de mossedum dakbedekking fijnstof. Ook draagt deze groene dakbedekking bij aan een stabielere binnentemperatuur.

In het dakvlak zijn twee dakterrassen uitgespaard. Een voor de airside horeca en een voor de landside horeca. Deze uitsparingen fungeren als trechters die het daglicht diep in de nieuwe vertrekhal brengen. Het dak van de uitbreiding is licht hellend. Hierdoor wordt het zicht van de hoger gelegen kantoren op airside niet belemmerd. Het hoge plafond en de glazen gevel zorgen voor een toegenomen ruimtelijkheid in de vertrekhal. Een van de gewaardeerde kwaliteiten van Rotterdam the Hague Airport is de warme, haast huiselijke sfeer. Deze kwaliteit blijft in het nieuwe plan zorgvuldig bewaard. De nieuwe airside gevel sluit naadloos aan op de bestaande aankomsthal.

 

OPDRACHTGEVER

Rotterdam Airport B.V.

LOCATIE

Rotterdam

STATUS

Opgeleverd najaar 2020.

TYPE

Utiliteitsbouw

KENMERKEN

uitbreiding luchthaven terminal, duurzaamheid