TP-3 SchipholTruckparking
22459
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22459,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903

TP-3 Schiphol

Truckparking

Luchtvracht van en naar Schiphol neemt toe en daarmee ook het aantal vrachtwagens die de  ladingen van en naar de luchthaven vervoeren. Om deze verkeerstroom vlot en aangenaam te laten verlopen, besloot Schiphol onder andere nieuwe parkeerterreinen aan te leggen voor vrachtverkeer, met voorzieningen voor de chauffeurs.

 

Voor het nieuwe parkeerterrein TP3, ontwierp Moen & van Oosten Architekten een chauffeursverblijf. Een rustplek waar zij tevens gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen en een kantine met dakterras.

 

Het chauffeursverblijf is een speelse accommodatie, opgebouwd uit drie rode, gestapelde zeecontainers. De gestapelde containers leveren een verrassend beeld op door maar één van de drie containers op de grond te plaatsen en de andere twee erop te laten steunen. Hierdoor krijgt het geheel een open en luchtige kwaliteit. Een groot vlonderdek dient als verkeersruimte tussen de verschillende volumes, waardoor het beperkte oppervlakte van de containers maximaal kan worden benut.

 

De hergebruikte zeecontainers benadrukken de duurzame kwaliteit van het project.  De containers zijn afgewerkt met duurzame en onderhoudsarme materialen. De daken van de bovenste twee containers zijn voorzien van zonnepanelen en zonnecollectoren die warm water en elektriciteit genereren voor douches en vloerverwarming. Ook in de verdere materialisering zijn duurzame keuzes gemaakt.

 

De nieuwe accommodatie blijft maximaal vijftien jaar staan op de huidige locatie. Hierna zal het geheel verplaatst en eventueel uitgebreid worden. Door het stapelen van containers ontstaat een flexibel, modulair gebouw dat zich uitstekend leent voor hergebruik.

OPDRACHTGEVER

Schiphol Real Estate

LOCATIE

Schiphol

STATUS

Opgeleverd voorjaar 2018

TYPE

Utiliteitsbouw

PROJECTARCHITECT

Hannah Barth

KENMERKEN

tijdelijke bouw, accommodatie vrachtwagen chauffeurs, truckparking, parkeer- en rustfaciliteit, kantoor, logistiek, duurzaamheid, modulair, circulair