Homepage
-1
archive,category,category-homepage,category-69,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

DE VERNIEUWDE VERTREKHAL OP ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT OPEN VOOR PUBLIEK

Citaat Rotterdam The Hague Airport:

De vernieuwde vertrekhal heeft een moderne en rustige uitstraling door het gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten op de terrassen. Er is tien meter richting het platform uitgebouwd, waardoor er meer ruimte voor de passagiers is ontstaan. De sterke en door passagiers positief gewaardeerde elementen van RTHA, zoals overzichtelijkheid, kleinschaligheid, snelheid en gemak, zijn ook met de ingebruikname van de nieuwe terminal weer geborgd.

NIEUWE VERTREKHAL ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT OPGELEVERD

Afgelopen woensdag 4 november is, in besloten kring, de sleutel van de nieuwe vertrekhal overgedragen aan Rotterdam The Hague Airport. Vanaf vandaag wordt de terminal verder ingericht, in december wordt de uitbreiding in gebruik genomen.

Straks zullen de vliegtuigen al direct na binnenkomst in de terminal zichtbaar zijn. Het daglicht is tot diep in het gebouw gebracht. Er zijn ruime dakterrassen gemaakt die goed zicht bieden op de vertrekkende passagiers en vliegtuigen.

Wij zijn er als Rotterdams architectenbureau trots op dat we dit prachtige project in onze eigen stad hebben mogen doen. Met dank aan iedereen die zich met hart en ziel heeft ingezet voor dit project. In het bijzonder dank aan de opdrachtgever Rotterdam The Hague Airport en de bouwers Volker Wessels en Engie.

Voor meer afbeeldingen en informatie zie projectpagina Rotterdam The Hague Airport.

HET IS TENSLOTTE EEN ‘VLIEG’VELD

Het schuine dakvlak van de nieuwe vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport is bekleed met mossedum en de bijen vliegen er nu al rond. De uitbreiding aan airside heeft een schuin aflopend dakvlak zodat vanuit de kantoren het zicht op de vliegtuigen in takt blijft. Het dakvlak is bekleed met mossedum voor het vriendelijke beeld, het afvangen van fijnstof en het stabiliseren van het binnenklimaat.

Voor meer afbeeldingen en informatie zie projectpagina Rotterdam The Hague Airport.

ENERGIELEVERENDE BRANDWEERKAZERNE VOOR ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

Eind vorige maand is de sleutel overhandigd van de luchthaven brandweerkazerne. De nieuwe kazerne is ontworpen als een energieleverend gebouw. Naast de 162 zonnepanelen op het dak is op de zuidgevel een hete-lucht collector gemaakt. Deze staat in directe verbinding met de installatieruimte op het dak. Tijdens de winterperiode (halverwege september tot en met halverwege mei) kan met de collector een rendement van 55% worden behaald.

Voor meer afbeeldingen en informatie zie projectpagina Brandweerkazerne Rotterdam The Hague Airport.

MOEN & VAN OOSTEN ARCHITEKTEN AAN DE SLAG(ROOMTAART)

Inmiddels is het team van Moen & van Oosten architekten al een aantal maanden vanuit huis aan het werk. Helaas betekent dit minder koffiemomentjes met je collega’s. Afgelopen week pakte we deze weer goed op in de vorm van een online presentaartie. Iedereen kreeg een zelfbouw taartpakket thuisgestuurd en mocht aan de slag(roomtaart).

HOOFDKANTOOR VAN VULPEN INGEZONDEN BNA GEBOUW VAN HET JAAR

Het nieuwbouw hoofdkantoor Van Vulpen is ingezonden voor Beste Gebouw van het Jaar, een competitie van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus), onder de categorie stimulerende omgevingen.  Het hoofdkantoor, ontworpen door Moen & van Oosten architekten, is een licht, open, groen en energieneutraal kantoor waarbinnen interactie en beweging een hoofdrol spelen. Het grote comfort en het ontwerp zorgen voor efficiënter werk en een groter gevoel van eenheid onder de werknemers.

Klik hier om de inzending te bekijken.

Voor meer afbeeldingen en informatie van het hoofdkantoor Van Vulpen zie projectpagina Van Vulpen.

Paulina

De laatste fase van het bedrijventerrein Honderdland is in volle gang. Aan de noordzijde van het gebied worden drie eilanden gerealiseerd. Voor het middelste eiland heeft Moen & van Oosten een ontwerp gemaakt voor een modern, stoer en vooral groen kantoor en terreininrichting.

Het plan is opgebouwd rondom een centrale as waarlangs een groene loper gelegd wordt die zich doorzet in het atrium van het gebouw als een botanische tuin met in de grond wortelende tropische bomen en een groen dakterras. Het atrium is voorzien van hangplanten op de gevelbanden en balkons.

Voor meer afbeeldingen en informatie zie projectpagina kantoorgebouw Paulina.

Copyrighted Image