Portfolio Categories Woningbouw
-1
archive,tax-portfolio_category,term-woningen,term-5,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22903

Woonboerderij Rhoon

renovatie monument

Deze woonboerderij te Rhoon, bouwjaar rond 1620, is in 2019 en 2020 grondig door ons gerenoveerd. Naast allerlei technische verbeteringen is ook de kans benut om ruimtelijk meer openheid in de plattegronden te creëren.  Steeds met respect voor de historische kwaliteiten van dit gemeentelijk monument.

 

Ruimtelijk cruciaal in het plan is de vervanging van een bestaande, niet monumentale, moeilijk beloopbare trap in het hart van de plattegrond. De nieuwe trap is ontworpen als een nieuw toegevoegd modern object van blank staal en glas op een natuurstenen voet van travertin. Door één trapdeel in glas uit te  voeren ontstaat een diagonale zichtlijn van woonkamer naar eetkamer. Tevens wordt hierdoor het daglicht van de bovenverdieping in het hart van de woning gebracht.

 

Op de verdieping is een groot deel van de zoldervloer verwijderd. Hierdoor komt een deel van de kap met gerestaureerde spanten in het zicht. Er is een erker aan de tuinzijde toegevoegd om meer daglicht binnen te brengen. Verder is de buitengevel ongewijzigd gebleven en alleen technisch gerestaureerd.

 

In de niet monumentale bijgebouwen in de tuin zijn de fitness, de sauna, een gastenverblijf, de garage en een orangerie ondergebracht. Tegelijk met de renovatie is de isolatie van de gebouwschil sterk verbeterd en is een volledig nieuwe duurzame installatie aangelegd. In het bijgebouw zijn onder meer PV-leien toegepast die de zonne-energie opvangen.

 

Uitvoering:

Hoofdaannemer:             Verhaarbouw

Trap:                                   EeStairs

Installaties:                       Van Rennes

Inrichting:                         Piet Boon

BLOKKIES

Van tiny house tot appartementencomplex

Blokkies is een product van Moen & van Oosten Architekten. Het concept bestaat uit zeer efficiënt ingedeelde, schakelbare, duurzame en bijzonder betaalbare eenheden. Ze zijn uitbreidbaar; van tiny house, tot grote woning, tot appartementencomplex. Geschikt als starterswoning, eengezinswoning, woon-/werk unit, studentenwoning, gastenverblijf of vakantiehuis. Blokkies kunnen worden gebouwd als vrijstaande woning,  gestapeld tot appartementengebouw en op, in of aan bestaande gebouwen worden toegevoegd. Ze zijn zeer geschikt voor het vullen van kleine ‘gaten’ in binnensteden. Blokkies zijn zeer duurzaam en hebben een warme uitstraling. Zelfs het kleinste Blokkie is heel compleet; plezierig wonen, werken, persoonlijke verzorging en slapen in een compacte ruimte.

Wilt u meer weten? Wij informeren u graag.

Moen & van Oosten - Woonhuis Rotterdam

Villa Kikkerland

nieuwbouw en tuinontwerp

Planbeschrijving
Villa Kikkerland ligt op een kavel vol kikkers en oude knotwilgen. Deze zijn in het ontwerp en tijdens de realisatie gespaard gebleven. Het kavel is lang en smal. Daarom is gekozen voor een lang, naar achteren taps toelopend, ontwerp. Aan de voorkant bevindt zich een royale werkkamer. Daarachter liggen achtereenvolgens de kook-, eet- en zitgedeelten. Dan volgen een wintertuin en een houtbewerkingplaats. De eigenaar is een kundig houtbewerker en heeft o.a. de trap in de villa zelf gebouwd.

 

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en de natte cellen. Boven de houtbewerkingplaats is een gastenverblijf. Daar bovenop is, als een uitkijkpost, een tweede werkkamer gesitueerd. Het huis heeft een ruime kelder voor opslag.

 

 

 

Henk Moen, architect BNA – Moen & van Oosten Architekten